dijous, 27 de febrer del 2014

Manifest per l'avortament lliure, segur i a la sanitat pública.

 De nou, les dones hem estat víctimes de la màxima expressió de l'aliança entre el capital i el patriarcat . L'avantprojecte de llei de “protecció dels drets del concebut i la dona embarassada” , impulsada  i recolzada per l'església catòlica, que el PP ens vol imposar, ataca directament el dret a decidir sobre les nostres vides per què tan sols ens contempla com a meres reproductores de mà d'obra. 
Volen controlar la vida de les dones! Ens volen tancades a casa i submises!

Ens trobem davant d'una reforma clarament classista. Les dones amb poder adquisitiu, viatjaran a l'estranger a avortar; les que no, també ho faran, però aquestes  en la clandestinitat, cosa que contribuirà decisivament en la mort de moltes dones a les que es practicarà la interrupció del embaràs  en condicions d'il·legalitat e inseguretat jurídica i sanitària. Perquè el que està clar és que els avortaments es continuaran practicant i el que estarà en joc serà la pròpia vida de les dones.

La llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, tot i que ha suposat un avenç en les conquestes de les dones, però la despenalització tan sols  fins les 14 setmanes, i deixar la seva aplicació oberta en mans de les comunitats autònomes ha deixat fora a moltes dones i en especial les més vulnerables. Per tant  continuem lluitant perquè s'ampliïn aquests drets i es despenalitzi en la seva totalitat l'avortament voluntari.

Està demostrat que els països que tenen les tasses d'avortament més baixes, es regeixen per lleis d'avortament no restrictives, dins d'un marc responsable que inclou educació sexual universal a les escoles i serveis de planificació familiar de fàcil accés i el accés a anticonceptius d'emergència.

A la resolució 11/5 de 2009, el Consell de Drets Humans de Nacions Unides, afirma que “l'exercici dels drets humans no pot subordinar-se a l'aplicació de les polítiques d'ajust estructural i les reformes econòmiques empreses a causa del deute”. És un fet que aquesta reforma, en el cas de portar-se a termini, serà una causa directa de la violació dels drets humans de les dones, emmarcada dins d'un escenari de retallades i empitjorament dels serveis públics essencials com el dret a la salut.

L'avantprojecte del Ministre de Justícia Alberto Ruíz Gallardón, ens tornarà a abans de 1985, plantejant la tornada al sistema de supòsits, ens desposseeix del dret a  l'avortament lliure en les 14 primeres setmanes de gestació , eliminant així els terminis de l'actual llei. La dreta més casposa ens fa retrocedir 30 anys en els drets de les dones.

Només tindrem dret a l'avortament en cas de:
- Violació

- Dany per la vida o salud física o psíquica per a la mare, però amb més restriccions que fa trenta anys.

- Malformacions del fetus incompatibles amb la vida

Tot i així, les menors de 16 a 18 anys, no podran avortar per decisió pròpia, encara que ho facin acollint-se a un d'aquests supòsits legals, necessitaran el permís patern i matern.

D'altra banda, les dones que ens poguéssim acollir a algun dels tres supòsits, serem castigades a rebre un “assessorament” on s'ens explicarà que la vida del no nat constitueix un be jurídic protegit i realitzaran un “estudi” sobre les nostres circumstàncies concretes per orientar-nos sobre els ajuts concrets als que tenim dret...

Per tot això, és prioritari organitzar una resposta social clara i unitària que posi fre a aquest atac als drets de les dones, i reivindiquem:

- Que la interrupció voluntària de l'embaras deixi d'estar tipificada com a delicte en el Codi penal, tan per a les dones com per al personal sanitari.

- Que la seva prestació sigui dins de la xarxa sanitària pública, de forma gratuïta, independentment de l'origen, edat, orientació sexual o situació administrativa de qui ho sol·liciti.


El Moviment Democràtic de Dones, convoquem a tothom  que es vulgui sumar a les nostres reivindicacions, a participar en “Els Divendres Avortistes”.

Cada primer divendres de mes, a les 6 de la tarda, davant Governació Civil de Girona, ens concentrarem per fer visible el nostre rebuig vers aquest avantprojecte feixistoide  i  retrograda, que agredeix  els drets humans de les dones.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada