dilluns, 11 d’abril del 2016

Gavà se suma a la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, nenes i nens





Cristina Simó, Vicepresidenta del Movimiento Democrático de Mujeres "Hem posat la prostitució i el que implica, la tracta de dones i menors en l'agenda política".


Noticia: elbruguers.cat

La Xarxa està impulsada pel Movimento Democrático de Mujeres i aposta per una lleiabolicionista de la prostitució a l’Estat

L’Ajuntament de Gavà s’ha adherit al manifest del Movimiento Democrático de Mujeres i la Red de Municipios Libres de Tráfico de Mujeres y Niñas per l’explotació sexual contra la regularització de la prostitució. Així ho ha comunicat l’alcadessa de Gavà, Raquel Sánchez a la trobada mantinguda amb la vicepresidenta del Movimento Democrático de Mujeres, Cristina Simó.

El manifest s’emmarca en una campanya impulsada pel Movimento Democrático de Mujeres i la Red de Municipios Libres de Tráfico de Mujeres y Niñas contra la regularització a favor de les mesures per erradicar l’explotació social i la prostitució.

Raquel Sánchez ha afirmat que “Gavà s’adhereix a aquesta xarxa contra el tràfic de dones i la seva explotació i la de menors per lluitar contra aquests abusos que són un clar exemple de violència contra les dones. Actualment hi ha una submissió de moltes dones que no tenen cap altra sortida i la solució a aquest problema no és la via de la regulació, no podem admetre que a la nostra societat la prostitució i tot el que comporta com és el tràfic de dones sigui consentit i normalitzat”.

Sánchez ha manifestat que “des de l’Ajuntament destinem molts esforços per treballar a favor de la igualtat amb accions educatives per ensenyar als nens i nenes i joves a construir una societat basada en valor i en igualtat”.

El Movimiento Democrático de Mujeres i la Red de Municipios Libres de Tráfico de Mujeres y Niñas aposta per un model similar al suec i també al que ahir es va aprovar a França. En tots dos casos ha estat possible l’aprovació d’una llei abolicionista. A més, en el cas de Suècia es tracta d’una llei que penalitza proxenetes i clients de manera activa.

Per la vicepresidenta d’aquesta xarxa, Cristina Simó “és important que els municipis es vagin adherint perquè són el més propers a la ciutadania i són els que poden ajudar a sensibilitzar i canviar per una societat més igualitària entre homes i dones”. Simó ha afegit que “gràcies a aquesta xarxa ha estat possible fer visible, a nivell polític i social, una situació que pateixen milers de dones i menors i amb la suma de cada cop més municipis contra aquesta explotació social és possible que al nostre país també es pugui aprovar una llei abolicionista”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada