dissabte, 2 d’abril del 2016

Entrevista a Cristina Simó en Pel be de tots, per Ana Ruiz (Continguts amb Xarxa)

"Si no hi ha una presa de consciència i les dones no s'incorporen a la lluita per recuperar els seus drets no hi haurà possibilitat de canvi" 


 Entrevista a Cristina Simó
Entrevista a Cristina Simó, Vicepresidenta del MDM

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dones, la nostra companya Cristina Simó, Vicepresidenta del Movimiento Democrático de Mujeres (MDM), va ser entrevistada per Ana Ruiz en el programa Pel be de tots (Continguts amb Xarxa). Cristina va a parlar del inici del MDD y de la tasca que estem fent a favor de la abolició de la prostitució y la eliminació de la trata de dones i menors juntament a la Xarxa de Ciutats Lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats ala prostitució.

Cristina Simó, Vicepresidenta del MDM (@CriSsamujer)

El Moviment Democràtic de Dones ja va a existir durant la dictadura y el seu origen va a ser dones que van lluitar contra el franquisme i la seva tasca es va a iniciar amb la solidaritat amb las dones dels presos y la resolució dels problemes quotidians de la vida de les dones.

La nostra idea de tornar a engegar el Moviment Democràtic de Dones és recuperar la nostra historia y adequar-la als nous temps. I mes en el moment que estem vivim ara.  Amb la crisi, patint les dones la regressió de drets, amb les retallades en els serveis públics que afecta directament a les dones, ja que tot això que es deixa de oferir lo acabem tornant a fer les dones i el que representa és sovint la tornada de les dones a casa. Una reforma laboral que no és directament en contra de les dones, es en contra de totes els treballadors i treballadores, però que directament agreugen la situació de les dones perquè les dones som les mes vulnerables, augmentant la feminització de la pobresa, augmentant la bretxa salarial entre homes i dones. És en aquet context en que el Moviment Democràtic de Dones torna.

El que ens vam plantejar quan engeguem el MDD es que el feminisme no arriba a totes les dones. En la seva vida quotidiana les dones no se identifiquen amb el feminisme. Per tant es important arribar a totes les dones, a la seva vida quotidiana, per que prenguin consciencia de la seva doble explotació, como treballadores i como dones. Llavors, la nostra intenció es donar veu a les dones que estan més preocupades per sobreviure que per lluitar per seus drets.

Arribar als conflictes concrets i ajudar-les a buscar la solució elles mateixes, que es la manera en que elles poden prendre consciència de la seva situació, empoderarse per elles mateixes, canviar les coses. Si no hi ha una presa de consciència i les dones no s'incorporen a la lluita per recuperar els seus drets no hi haurà possibilitat de canvi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada