dijous, 31 de març del 2016

L'Ajuntament de Barcelona impedeix que la Ciutat s'adhereix a la Xarxa contra tràfic de dones i menors


Barcelona, 31  de març de 2016

Des del Moviment Democràtic de Dones (MDD) i la Xarxa de Municipis LLiures de Tracta lamentem que la Declaració per l'adhesió de Barcelona com a ciutat lliure de tracta de dones i menors per a l'explotació sexual  no hagi recollit els avals suficients per al Ple que se celebrarà demà a l'Ajuntament de Barcelona. D'aquesta manera, al negar-se per part de BeC i la resta de forces de l'Ajuntament  (ERC, CUP, C's i PP) el debat, que tant anhel·len,  no garanteixen la pluralitat d'opinions  sobre la prostitució. Debat que sí que sol·licitem i construïm des del MDD a través de  la Xarxa.
Entenem que el vetar aquest debat tan important és la via unilateral que pren l'Ajuntament d'Ada Colau per solucionar aquesta xacra que ens afecta a tota la societat i a totes les dones, en particular. Des del Consistori només s'han parat a escoltar les veus d'aquelles  que defensen  l'esclavatge més antic del món, que perpetua el nostre sotmetiment, el de les dones, les que no volem ser prostituïdes, com tampoc volem que ho siguin ni les nostres filles, ni les nostres mares.
Un cop  més, el MDD junt a partits polítics, moviments socials i societat civil exigim s'obri el debat, per a una solució per a totes les dones, perquè una decisió unilateral, a proposta del Grup de Ciutadans, no només enforteix la desigualtat sinó que ens converteix en mercaderia.
Recollim les paraules del regidor Jaume Collboni, que junt amb d'altres veus sí que sol·liciten un debat seriós i profund.  

“Volem que Barcelona s’adhereixi a la Xarxa de Ciutats lliures del tràfic de dones i infants destinats a la prostitució”
 “En una Barcelona cohesionada, oberta, moderna i respectuosa amb els drets humans no es reaccioni d’una forma contundent contra la xacra dels abusos sexuals. No volem que el Raval de Barcelona es converteixi en un barri roig”.
“S’ha de posar l’accent amb els clients que són qui genera la demanda i, per tant, l’explotació sexual”

El Moviment Democràtic de Dones neix durant la dictadura quan, en una situació de manca de drets, les dones ens organitzen per respondre a problemes de la vida diària i conquerir drets que se’ns havia arrabassat. El MDM van iniciar el 2013 la campanya contra el tràfic de dones i menors. Des de llavors estem treballant, impulsant la creació de la Xarxa Contra el Tràfic, amb diferents actes com el celebrat el passat 6 de febrer al Palau Macaya i al que van acudir alcaldesses de municipis ja adherits a la Xarxa. A dia de avui i han 18 Ajuntaments i 3 Diputacions adherits a la Xarxa.

Contacto:
@mddonescat 
@redlibretrata

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada