dilluns, 18 de novembre del 2013

Reconstrucció del Moviment Democràtic de Dones

El passat dissabte 1 de juny a Madrid, a la seu del CAUM, es va constituir de nou el Moviment Democràtic de Dones. Una trentena de dones del PCE , del País Valencià, Aragó , Múrcia, País Basc, Navarra , Madrid i Catalunya al costat d'altres companyes feministes d'associacions de drets humans, van debatre quins mètodes i com intervenir en el front de lluita feminista.



A la jornada hi va haver una taula política, composta per Eva Colom membre de la Secretaria Federal de Dona del PCE , que va fer memòria del feminisme comunista i dels orígens del Moviment Democràtic de Dones, Carmen Madorran membre de la Secretaria de la Dona del PCM, que ens va parlar de la reculada de drets amb els governs del PSOE i el PP, Lucía Martínez del Secretariat de la UJCE, que va exposar la situació de les dones joves a Espanya i Cristina Simó, Secretària federal de Dona del PCE  que va plantejar intervenir en els conflictes concrets que precaritzen la vida de les dones, ja que el fet de donar solucions reals individuals ens propiciarà organitzar-nos i lluitar col·lectivament.




Que el MDM ha reconstruir des de baix, enganxat a aquestes dones que oprimides no es connecten a la lluita, i s'identifiquen amb el discurs dominant, en lloc de amb el nostre.




En definitiva es tracta d'impulsar la unitat d'acció de les dones, defensar la sostenibilitat de la vida, impossible sota la lògica de l'acumulació del capital . Es va acordar que l'associació feminista del MDM que funcionarà com un coordinadora d'accions unitàries de dones tindrà com a portaveu a Júlia Hidalgo, com a portaveu adjunta a Lorena Vicioso i Secretària a Aurea Garde. La coordinadora està constituïda per membres de les diferents federacions i d'associacions o grups de dones que vulguin formar part.




Finalment es va aprovar un manifest que convocava la primera acció unitària del MDM:




RELLANÇAR EL MOVIMENT DEMOCRÀTIC DE DONES




A l'estat Espanyol, les dones ens rebel·lem i anem a canviar el sistema polític corrupte i il·legítim que ens oprimeix, ens porta a l'empobriment i a una involució de drets i llibertats sense límits.




Anem a reconstruir el Moviment Democràtic de Dones per construir una vida en llibertat.




Volem recuperar la llibertat que la dreta ens ha robat.




Volem...




Llibertat per compartir la vida, el treball de la llar, el treball de les cures, de les persones dependents.




Llibertat per treballar per un salari digne i unes condicions laborals dignes, que ens permeti viure en igualtat.




Llibertat per estudiar i formar-se sense cap discriminació.




Llibertat de ser educades sense sexisme.




Llibertat per no ser explotades.




Llibertat per no emigrar a la recerca de treball.




Llibertat per jubilar sense precarietat.




Llibertat per viure sense pobresa.




Llibertat per avortar.




Llibertat per decidir la nostra maternitat.




Llibertat per escollir la nostra sexualitat.




Llibertat per no ser maltractades, violades, ni prostituïdes.




El MDM crida a les dones a coordinar-se en un front de lluita que ens ajudi a organitzar-nos en la unitat d'acció, per disputar el poder al sistema polític, econòmic i social capitalista i patriarcal que ens oprimeix, per lluitar contra el règim.




En la seva primera acció unitària, el MDM crida a les dones a secundar la crida de "Prendre carrers a tot Europa contra la Troica" i secundar els seguicis de la MAREA VIOLETA contra les retallades i per una veritable Democràcia popular enfront dels mercats i els poders.




Madrid, 1 juny 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada